Nyttig Information

Perlestørrelser.

Efter en seedperletype står der ofte et tal, en skråstreg og et nul. Det er størrelsen. F.eks. 11/0. Her kan du se hvad det betyder.

 

Størrelsen er fastsat efter, hvor mange perler, der kan ligge ved siden af hinanden inden for en tomme. Altså seed 8/0 = 8 perler på en tomme. Altså jo større tal, desto mindre perle.

Desværre er fabrikkerne ikke altid helt nøjagtige i fastsættelse af størrelser. En Miyuki 11/0 er lidt mindre end Matsuno 11/0. Derfor må det anbefales at holde sig til ét fabrikmærke, hvis det skal være et præsisionsarbejde. F. eks. et perlevævet armbånd. Men i et syet Daisy-armbånd kan man udmærket bruge forskellige fabriksmærker.

Her er et skema som rettesnor.

 

7/0

4,0 mm

8/0

3,1 mm

9/0

2,7 mm

10/0

2,3 mm

11/0

2,1 mm

12/0

1,9 mm

13,0

1,7 mm

14/0

1,6 mm

 

Fireline

Fireline er en nylontråd, som er fremstillet til perlesyning. Den er fantastisk stærk og en smule ru, så når man hæfter ende med knuder, holder det.

Den findes i flere farver. Vi handler med de 2, en crystalklar og en røgfarvet. Den røgfarvede har den ulempe, at farven smitter af på fingrene. Dog bruger vi den, for farven er lige til at vaske af og den er altså bare den stærkeste tråd, man kan købe. Kør tråden et par gange gennem et stykke køkkenrulle, for at køre overskudsfarven af - det hjælper.

Tråd nålen med Fireline på denne måde.

Tråden kan være vanskelig at få gennem nåleøjet, men hvis du lige gør trådspidsen flad mellem to fortænder eller en tang, går det som en leg.

Opskrifter

Opskrifter sendes som vedhæftet fil. Hvis der ikke skal andet på ordren end opskrifter, skal du ikke betale forsendelse. Bestil som du plejer, men betal ikke før du har modtaget en mail med beløbet uden forsendelse eller send beløbet som du plejer, men husk at trække portoen fra.

Hvis du gerne vil have opskriften tilsendt i en kuvert behøver du bare at sende en mail. Vi lægger så portoen til og du får tilsendt prisen inkl. forsendelse.